14 / 05 / 2024

İstanbul'da fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Fiyatı en çok artan ürün şaşırttı!

İstanbul'da fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Fiyatı en çok artan ürün şaşırttı!

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi verilerine göre; İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri belli oldu.  İşte ayrıntılar...



İTO tarafından açıklanan İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi verilerine göre; fiyatında yükseliş kaydedilen diğer ürünler, gıda harcamaları grubundan yüzde 52,82 ile salatalık, yüzde 42,00 ile kabak, kadın giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 40,48 ile çorap, erkek giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 38,97 ile palto, yüzde 34,41 ile pardösü ve gıda harcamaları grubundan yüzde 32,67 ile domates fiyatı olarak belirlendi.

Geçtiğimiz ay gıda harcamaları grubunda bulunan lahana fiyatı yüzde 12,76 gerileme kaydederek, fiyatı en fazla azalan ürün olarak açıklandı.

İstanbul da fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Fiyatı en çok artan ürün şaşırttı! 

Fiyatında düşüş kaydedilen diğer ürünler, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 9,91 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti, gıda harcamaları grubundan yüzde 9,90 ile limon, aynı gruptan yüzde 7,93 ile elma, ev eşyası harcamaları grubundan yüzde 3,67 ile oturma odası takımı, gıda harcamaları grubundan yüzde 2,09 ile sosis olarak gerçekleşti. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’un ekim ayı enflasyonunu da dün duyurmuştu. Buna göre; Ekim ayı fiyat endekslerine göre perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3.96, toptan fiyatlar ise yüzde 5.89 yükseliş gösterdi. Yıllık enflasyon perakende fiyatlarda yüzde 108,77, toptan fiyatlarda yüzde 104,21 olarak kaydedildi. 

İstanbul da fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Fiyatı en çok artan ürün şaşırttı! 

Giyim fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 7,98, ev eşyası fiyatlarında yüzde 6,95, gıda fiyatlarında yüzde 5,54, sağlık ve kişisel bakım fiyatlarında yüzde 2,97, kültür eğitim ve eğlencede yüzde 2,64, konut sektöründe yüzde 0,31, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,23 yükseliş gerçekleşti.

İstanbul’da ekim ayı enflasyonu açıklandı! Son 27 yılın zirvesinde…

İstanbul’da en çok neyin fiyatı arttı? Şok olacaksınız! İTO açıkladı

A101 yüzde 30'a varan indirimli ürünleri peş peşe patlattı! Toz deterjan 79 TL'ye düştü! 2 Kasım 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön