09 / 05 / 2024

İstanbul'da her boş alana beton dökülüyor

İstanbul'da her boş alana beton dökülüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Henri Prost'a bırakın saygısızlığı, ne tarih, ne koruma, ne de yeşil alan dinliyor



12 Mart, Belediye Meclisi'nin plan tadilatları ile anılacak. Yani `XX Large' çalışıyor. Mart ayı vergi ayı; İBB'de de imarda sorunlu projelerin `temizlik ayı' oldu. Seyrantepe'de Galatasaray stadını yapan TOKİ'nin Ali Sami Yen'in yerine yaptıracağı AVM ve rezidans vs. planları `soslu'lanarak, ince bir taktik sonucu res'en onaylandı. CHP'lilere göre, İBB Meclisi tam bir teslimiyet içinde kaldı.
1030'lardaki `Prost Vadisi' Kongre Vadisi'ne dönüştü ya... Beşiktaşlılar da geri kalmadı. (FB'lilerin projeleri ayrı bir yazının konusu...) İnönü (BJK) Stadyumunun 26 bin m2'lik olan stad alanı 57 bin m2'ye çıkarılıyor bu arada. Tabii ki, otopark, havuz ve AVM de eklendi. Projenin `tuzu' eksik olduğu için komisyona geri gönderildi. O da Ali Sami Yen gibi onaylanacak Dolmabahçe'nin (Sarayının da....) güzelliğine darbe vuracak bu projeye bakalım Koruma Kurulu izin verecek mi? Her boş alana beton dökmek `Avrupa Başkenti'ne yakışmıyor.
Geçen dönemin Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Sağ geldi aklımıza..."Sağ, bir çok imar oyununu ortaya çıkardığından seni listeye koymayan Genel Merkeze ve özellikle de Selami Öztürk'e hiç kızma, bu dönem Meclis'te olsaydın `imar kanseri' olurdun!" Bu yoğunluklarla İstanbul nereye gidiyor, hiç düşünüyor musunuz?
Yalçın Bayer / Hürriyet


Geri Dön