12 / 05 / 2024

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...



İstanbul'da beklenen 7 ve üzeri büyüklükteki depremden sonra vatandaşların toplanacağı alanların da zaman içinde imara açılması sebebiyle çoğunun üzerinde AVM'lee yer alıyor. 

Şehirde boş alan olmadığı için mezarlıklar da deprem toplanma alanı şeklinde kullanılacak. 

İstanbul da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın çalışması sonucu şehirde 39 ilçenin afet sonrası “Toplanma ve Geçici Barınma Alanları”nı belirlenerek 2020'de kamuoyuna duyuruldu. 

İstanbul'da toplam 32 milyon metrekarelik  859 adet toplanma ve barınma alanı tespit edildi. Bu haritaya göre  “toplanma alanları” içinde AVM'lerin önündeki meydanlar ve mezarlıklar,  “geçici barınma alanları” içinde de AVM binaları yer alıyor. 

Deprem sebebiyle konutları kullanılamaz hale gelen nüfusun barınma ihtiyacının karşılanacağı  “geçici barınma alanları” şekilde millet bahçeleri, stadyumlar, meydanlar, açık spor alanları, parklar, askeri alanlar, spor tesisler ve AVM'ler tespit edildi. 

İstanbul da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Bu alanlar içinde Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, Şişli'deki  Nişantaşı Citys AVM, Cevahir AVM, Trump AVM, Profilo AVM, Özdilek AVM, Kanyon AVM'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda bina ve meydan bulunuyor. 

Toplanma alanları içinde Gülhane Parkı, Sultanahmet Cami, İÜ Beyazıt Kampüsü, Maçka Parkı, Feriköy Mezarlığı, Zincirlikuyu Mezarlığı gibi noktalar da yer alıyor. 

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...


Geri Dön