27 / 04 / 2024

İstanbul'da kira fiyatları arttı!

İstanbul'da kira fiyatları arttı!

İstanbul’da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgeler Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş oldu. Ankara ve İzmir’de de kiralarda çok büyük artışlar kaydedildi.



Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul’da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara,  İzmir  ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu. İstanbul’da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgeler Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş oldu. Kiralıklarda metrekare fiyatı Gaziosmanpaşa’da 19.5 TL’ye, Beşiktaş’ta 41 TL’ye, Kadıköy’de ise 39 TL’ye çıktı. Gaziosmanpaşa’da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı. Bir konutun kira değeri ortalama 17 yılda amorte ettiği ülkemizde bu süre inanılmaz kira değer artışıyla Gaziosmanpaşa’da 11 yıla kadar indi.


Ankara ve İzmir’de de kiralık metrekare fiyatlarında çok büyük artışlar kaydedildi. Ankara’da en fazla pirim yapan bölge olan Yeni Mahalle’de metrekare fiyatları 7.5 TL’ye çıktı. Bu bölgede son 6 ayda yüzde 8 pirim yaptı. İzmir’de ise son 3 ayda yüzde 10.5 kira artış oranı ile metrekare fiyatı 9.3 TL’yi bulan Balçova ile yüzde 9.6 artış oranıyla Bayraklı kira artışında başı çekti.  


Yeni Mesaj 


Geri Dön