16 / 05 / 2024

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Kiracıların yüzde 25'i düzenli ödeyemiyor!

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Kiracıların yüzde 25'i düzenli ödeyemiyor!

İstanbul'da son dönemde kiralık konut fiyatlarında büyük yükselişler yaşandı. 20 bin liraya kadar yükselen fiyatlar sebebiyle birçok kişi şehirden ayrıldı. İşte ayrıntılar... 



Sözcü'de yer alan habere göre; konut kiralarının yüksekliğinden yakınan bir diğer vatandaş da konuyla ilgili konuştu ve "Kiralar çok pahalı çıkarsam bir daha bulamam" ifadelerini kullandı. 

Üsküdar'da bir büfede çalışan vatandaş da evinin kirası için 4 bin lira ödediğini ancak evden çıkarıldığını belirtti. O vatandaş, "Çocuklar bir tarafta biz bir taraftayız. 4 aydır ev arıyoruz, ev bulamıyoruz. Kiralar 10 bin lira, 20 bin lira. Zor durumdayız" şeklinde konuştu. 

İstanbul da kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Kiracıların yüzde 25 i düzenli ödeyemiyor!

İnsanların konut bulamadığına ve İstanbul'u terk ettiklerine vurgu yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Eğer mücadele edeceksiniz yapı stoklarını stoklayan imar çetesi ve beton lobisi ile mücadele edeceksiniz. Nerede mi? Üsküdar'da, Kadıköy'de, Türkiye'nin her yerinde" ifadelerini kullandı ve insanların rezidanslar ile lüks konutlara mahkum edildiğinin altını çizdi. 

"İstanbul'da 750 bin ile 1 milyon boş yapı stoku olmasına rağmen insanlarımız ne yazık ki kiralık ev bulamaz hale geldi" diyen Gürsel Tekin, Zeytinburnu ve Bakırköy sahilindeki yapıların boş olduğuna dikkati çekti. 

İstanbul da kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Kiracıların yüzde 25 i düzenli ödeyemiyor!

"Birçok insan kiralarını ödeyemediği için İstanbul'u terk etmek zorunda kaldı" açıklamasında bulunan Gürsel Tekin, dengenin tutturulması için vergi gelmesi gerektiğini savundu. 

Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi?

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!


Geri Dön