08 / 05 / 2024

İstanbul'da kritik görüşme! 'Faiz politikası yatırım için uygun değil'

İstanbul'da kritik görüşme! 'Faiz politikası yatırım için uygun değil'

Türkiye'de hastane, yol ve bir takım çevre projelerine destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası'nın Başkanı, İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardığını açıkladı



Türkiye'de geçen yıl Eylül ayında uygulamaya konulan ekonomik programın TL'nin daha fazla değer kaybetmesine neden olurken, bir yandan da döviz rezervlerini erittiğini ve ülkenin cari borçlarını ödeme konusunda sıkıntıya soktuğunu dile getiren EBRD Başkanı, bu durumun yüksek belirsizlikler içerdiğini ancak görüşme yaptığı yetkililerin izledikleri politikadan son derece emin olduklarını söyledi.

Türk özel sektörünün bu tür şoklar konusuna çok dayanıklı olduğunu ihracat kapasitesinin büyük olduğunu belirten Renaud-Basso, Türkiye'de tedarik zincirinin Çin'in yeniden yapılandırılmasından yararlandığını ancak buradaki önemli noktanın bu konudaki gelişmelerin Türkiye'nin en büyük pazarı olan Avrupa'ya bağlı olduğunu vurguladı.

Renaud-Basso, EBRD’nin gelecekte Türkiye’de kamu ve özel sektörle ortak yatırımlarla ilgilendiğini dile getirdi. Avrupa Yatırım Bankası EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye’de hastane, yol projeleri başta olmak üzere çeşittli projeler için 16,9 milyar euro tutarında kredi sağladı.

Öte yandan EBRD Başkanı ile görüşmesinin ardından sosyal medya paylaşımı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati küresel ekonomik görünüm ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye'nin gıda ve enerji güvenliğine ilişkin katkılarını aktardıklarını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön