10 / 05 / 2024

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 



Ofis Artı Genel Müdürü Kaan Şenöz, son dönemlerde; sadece konutların değil, işyeri kiralarının da küresel enflasyon ve kur şokları nedeniyle daha maliyetli hale geldiğine dikkat çekti. 

Açıklamasında "Özellikle büyük şehirlerde, merkezi iş alanlarında konumlanan ofislerin kiraları, sözleşmelerin TL üzerinden yapılması gibi bir zorunluluk olsa dahi çoğunlukla döviz üzerinden belirleniyor" ifadelerine yer veren Kaan Şenöz, bu durumunda merkezi lokasyonda yeni nesil bir ofiste yasal iş adresi göstermek isteyen girişimcileri zorladığını dile getirdi. 

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

"Bu noktada fiziksel alan kullanımını kapsamayan, yalnızca şirket kuruluşu için yasal iş adresi göstermeyi olanaklı kılan sanal ofis modeli, çok daha maliyet avantajlı bir çözüm olarak öne çıkıyor" diye konuşan Kaan Şenöz, müşteri sayısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

MÜŞTERİ SAYISI 2022 YILINDA YÜZDE 66 ARTTI 

Çoğunlukla şehirlerin merkezi iş alanı olarak kabul edilen lokasyonlarda bulunan A+ plazalar, son senelerde akıllı bina teknolojileri, sürdürülebilirlik sertifikaları ve kullanıcılarına sundukları kuaför, lostra, spor merkezi gibi imkanlarıyla birçok girişimci tarafından cazip ofisler şeklinde tercih ediliyor. 

Çalışma düzeninin kalıcı olarak değiştiğine ve birçok şirketin hibrit modele geçtiğine vurgu yapan Kaan Şenöz, açıklamasında "Çalışanların haftada yalnızca birkaç gün bulunacakları bir fiziksel ofis için A+ plazalara kira vermek pek çok işveren için büyük bir maddi yük anlamına geliyor" dedi ancak, işletme sahiplerinin, bu konumların prestijinden vazgeçmek istemediklerini de dile getirdi. 

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Kaan Şenöz, "Ofis Artı olarak sabit ofis giderlerini ortadan kaldıran sanal ofis çözümümüzle yeni şirket kurmak isteyen girişimciler veya şirketini sanal ofise taşıyarak masraflarını en aza indirmek isteyen şirketler için uygun bir alternatif sunuyoruz" diye konuştu ve 2020 Ekim'den bu güne faaliyette bulunan Ofis Artı olarak 21 lokasyonda, 1.500’den fazla müşteriye hizmet verdiklerini aktardı. Şenöz, müşteri sayılarının 2022 yılında yüzde 66 arttığını da belirtti. 

Şehir merkezlerinde, birden fazla şirketin yer aldığı lokasyonlarda,  yasal iş adresine sahip olmanın şirketlere prestij kazandırdığına ve pazarlamaya da olumlu etki ettiğine vurgu yapan Şenöz, "Prestijli bir adreste konumlanan ofisi sayesinde daha geniş bir iş ağına ulaşabiliyor. Ofis Artı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin’de, iş dünyasının kalbinde yer alan A+ plaza adreslerimizle hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaan Şenöz, açıklamasını "2023’te İstanbul'da Trump Towers, İzmir'de Folkart, Ankara'da YDA Center gibi en yeni yapıları içeren portföyümüze 5 yeni lokasyon daha ekleyeceğiz" diyerek tamamladı. 

Elinizdeki altınları sakın satmayın diyen Altını bilen adam İslam Memiş rakam verdi! Acil bakın, sonra pişman olmayın!

Altın resmen tuzla buz oldu! Gram altın şu anda 1.134 TL! Altın fiyatları yükselecek mi? sorusunun net yanıtı geldi!

Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 


Geri Dön