06 / 05 / 2024

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Artan enflasyonla birlikte fiyatları sürekli değişen ürünler nedeniyle vatandaşın kafası iyice karışırken evdeki hesap da çarşıya uymaz oldu. Halkın temel gıda maddesi ekmeğin fiyatında sürekli oynama yaşanırken, buna simit de dahil oldu. İstanbul’da yaşayanların önemli kısmı simide 7,5 lira ödemek



Artık vatandaşın temel gıda fiyatları da stabil olmadığı için hem kafalar hem de sapla saman birbirine karışmış durumda. Özellikle büyük şehirlerde sürekli inip çıkan ekmek fiyatları nedeniyle büyük şaşkınlık yaşayan vatandaş, şimdi de simit fiyatlarıyla ilgili yapılan açıklamaya şaşırıp kaldı.

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

İstanbul’da 100 gram olan simiti çoğu simitçi 7,5 TL’ye satarken, bu gramajdaki simit fiyatının 5 TL olduğu açıklandı.

İstanbul genelinde 100 gram simit için resmi tarife fiyatı 5 TL iken, bazı semtlerde bir simitin 7,5 liradan satılmaya başlaması şaşkınlık yarattı.

İstanbul’un özellikle kalabalık semtlerinde simit 7,5 liradan satılmaya başlanırken İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, yaptığı açıklama ile, simit fiyatının 7,5 değil, 5 TL olduğunu duyurdu.

Özdemir, İstanbul genelinde 100 gramlık simidin halen 5 TL olduğunu vurgulayarak, “Bizim böyle bir zam kararımız yok. Maalesef bunlar art niyetli kişiler” ifadesini kullandı.


Geri Dön