19 / 05 / 2024

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Artan enflasyonla birlikte fiyatları sürekli değişen ürünler nedeniyle vatandaşın kafası iyice karışırken evdeki hesap da çarşıya uymaz oldu. Halkın temel gıda maddesi ekmeğin fiyatında sürekli oynama yaşanırken, buna simit de dahil oldu. İstanbul’da yaşayanların önemli kısmı simide 7,5 lira ödemek



2022’NİN KASIM AYINDA 5 TL OLMUŞTU

İstanbul’da geçtiğimiz kasım ayında 100 gramlık simidin fiyatı zamlanarak, 3,5 liradan 5 liraya yükselmişti.

Üstelik enerji fiyatlarına da yeni bir zam gelmemesine rağmen, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığından yakınan esnafın son günlerde 5 lira olan simidi 7-7,50 liraya satmaya başladığı iddia edildi.

İstanbul’da simit kaç para? Oda başkanı “zam yok”, simitçi “var” diyor!

Ancak konuyla ilgili önemli bir duyuru yapan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir ise aldıkları herhangi bir zam kararı olmadığını vurguladı.

Simit fiyatlarına zam gelip gelmediği ile ilgili ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özdemir, kendilerinin böyle bir zam kararı almadıklarını ve bu kişilerin art niyetli olduğunu söyledi.

Başkan Özdemir, daha önce de simit maliyetinin 5 TL’ye yükseldiğini olduğunu iddia ederek, simidin haricinde açma ve poğaçanın da eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL’ye satılması gerektiğini savunmuştu.

 


Geri Dön