15 / 05 / 2024

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...



İlgili komisyon Sayıştay'ın bulgusunda ifade edilen konunun İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne tahsis edilen Eyüpsultan Silahtarağa'da taşınmazla ilgili olduğuna dikkat çekerek, teklifin müdürlüğüne iade edilmesi yönünde görüş belirtti. Karar oyçokluğu ile alındı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; oylamadan önce söz alan CHP'li Meclis Üyesi Mithat Çelik, Sayıştay raporunda yer verilen Eyüpsultan'daki Bilgi Üniversitesi'ne yapılan tahsisin 2019 seçimi öncesinde iptal edildiğini anımsattı ve aynı statüdeki Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ne yapılan tahsisin de iptal edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çelik, konuyla ilgili olarak “Bu vakfın ne özelliği var? Bir ayrıcalığı mı var, niye koruyorsunuz?” sorusunu yöneltti. 

İstanbul daki İBB ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

AKP'li Muhammet Kaynar da konuya ilişkin açıklamasında "Vakıflarla uğraşmaktan vazgeçsinler. Bu vakıf, Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulmuş ve şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yönetiminde. Neye düşmanlık ediyorsunuz? Bize İstanbul'u emanet eden Fatih'in mirası olduğu için koruyoruz ifadelerini kullandı.

Eski belediye binasının güzel tarihi bir bina olduğunu dile getiren Kaynar, önünden geçerken birilerinin iştahının kabardığını ve 2017 yılındaki Sayıştay raporu bulduklarını belirterek; "Baktık rapora Silahtarağa'daki Bilgi Üniversitesi'ne tahsis edilen taşınmazla ilgili. Ayrı bir şirkete kullandırıldığı için tahsisin iptali istenmiş. Bu raporu gerekçe gösterip Fatih Sultan Mehmet Vakfı'nın tahsisini iptal etmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu. 

CHP'li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik de konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve "Bizim hiçbir vakıfla derdimiz yok. Kamu kurumu olan belediyelerin işlemlerin hukuka uygun olması" diye konuştu. Çelik, konuyla ilgili 25 yıllık tahsisini yasalara da Sayıştay bulgularına da uygun olmadığına vurgu yaparak "Sadece yasalar uygulansın istiyoruz hiçbir dernek vakıfla sorunumuz yok" açıklamasında bulundu. 

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

 


Geri Dön