15 / 05 / 2024

İstanbul'dan kaçan halkın yeni adresi bu şehir oldu! Pandemi sonrası 3+1 daire neredeyse kalmadı

İstanbul'dan kaçan halkın yeni adresi bu şehir oldu! Pandemi sonrası 3+1 daire neredeyse kalmadı

İstanbul'da tarihinde ilk kez pandemi döneminde Anadolu'ya göç verdi. Sayının pandemi döneminde 50 bin olduğu öğrenildi. İstanbul'dan farklı bir şehre göç etmeyi tercih edenlerin ilk durağı ise Tekirdağ oldu. Tekirdağ'da şu anda 3+1 daireler neredeyse kalmadı.



3+1 DAİRELER YOK SATIYOR

Emlak uzmanlar Tekirdağ'da artan emlak talebinin fiyatları yukarı çektiğini söyledi. Konut alımının hala Türkiye'de geçerli bir yatırım aracı olarak görüldüğüne dikkat çeken piyasa uzmanları özellikle 3+1 tipi dairelere yoğun ilgi olduğuna dikkat çekti. Tekirdağ'da şu anda satılık 3+1 dairenin ya hiç kalmadığını ya da çok az olduğunu söyleyen uzmanlar şehirde kiralık daire bulmanın da çok zorlaştığına vurgu yaptı. Tekirdağ'da talebe rağmen yeterli sayıda konut üretimi olmaması nedeniyle arz-talep dengesinin kurulamadığı ifade ediliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön