09 / 05 / 2024

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bilim insanlarının olası Marmara depremiyle ilgili tespitleri, İstanbul’dan Trakya’ya büyük bir göç dalgası yarattı. 



Yaptığı açıklamada 83 bin nüfuslu Kırklareli merkezinin, kontrolsüz bir göçü desteksiz kaldıramayacağını kaydeden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’nin stratejik öneminin daha da arttığını belirterek, fakat bu önemin yalnızca vatandaş açısından değil, merkezi yönetim nezdinde de farkına varılması gerektiğini söyledi.

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu Belediye Başkanlığının gücünün, imkanlarının kapasitesinin ve potansiyelinin belli olduğunu söyleyerek, "Nüfus artışı, OSB’nin genişleyecek olması, belki yeni fabrikalar, yeni üretim alanları, şehrin hem mücavir alanını hem de bunun dışında kalan tarımsal bölgeleri de derinden etkileyecek. İşte bu açıdan, yaşanacak göçü tüm kurum ve kuruluşlar ile karşılamamız gerek. Bunun yolu da bölgeye ve kente özel politikalar üretmekten geçiyor." dedi.

Açıklamasında hormonlu büyümenin en son isteyecekleri şey olduğunu söyleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli insanının gönlünün ve kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Deprem bölgesindeki çiftçiler destek bekliyor! “Bu faturaların altından kalkamayız”

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?


Geri Dön