27 / 04 / 2024

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bilim insanlarının olası Marmara depremiyle ilgili tespitleri, İstanbul’dan Trakya’ya büyük bir göç dalgası yarattı. 



Verilen detaylara göre, 4. kuşak deprem bölgesinde bulunan Kırklareli’nin ise riskten uzak konumu, mega kent İstanbul’da yaşanması öngörülen depremden endişe duyanları, hayatlarını değiştirmek için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yalnızca deprem öncesine değil, deprem sonrasına yönelik tedbirlerin de alınması gerektiğini kaydederek, Kırklareli’deki bu durum için devlet nezdinde bir politika üretilmesinin önemine değindi.

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu “Çok büyük acılar yaşadık. Hala da yaralarımızı sarmak için çaba harcıyoruz. Mega kent İstanbul’da yaşanması muhtemel deprem gerçeği yeniden vuku buldu. Bunu erteleyemeyiz, öteleyemeyiz ve de görmezden gelemeyiz." dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu açıklamasında "Kırklareli, meydana gelecek bir deprem sonrasında Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 1. grupta Edirne-Tekirdağ ve İstanbul-Kocaeli-Yalova’ya destek olacak. 2. grupta da Çanakkale-Balıkesir-Bursa var. Yani bizim kentimiz çözüm merkezi şeklinde belirlenmiş. Fakat endişeler artmaya başlayınca da Kırklareli’ye hızlı bir insan akışı başladı. Vatandaşlar konutlarını, işini buraya taşımak için çaba harcadı. Orta vadede buraya yerleşmeyi düşünenler de şimdiden arsa, tarla ve konut almaya başladı. Bu talep büyüyünce fiyatlar da yükseldi. Sektör uzmanları bunu her fırsatta söylüyor. Belediye olarak biz de, süreci yakından izliyoruz dedi.” dedi.


Geri Dön