03 / 05 / 2024

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?



 İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

KİŞİSELLEŞTİRME NASIL NEREDEN YAPILIYOR

İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için www.kisisellestir.istanbul adresi üzerindeki form doldurulabilecek. İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından ‘kart ekle’ alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Öte yandan 153 ile iletişime geçilerek de kartların kişiselleştirme işlemi yapılabilecek.  

YIL SONUNDA KULLANIMA KAPATILACAK

Kişiselleştirme sisteminin yapılabilmesi için İstanbulkart Mobil uygulamasının ya da kartın internet sitesinden kayıt yapılabildiğinin ifade edildiği açıklamada, İstanbul'da pek çok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin faydalanabildiğine değinildi. 31 Aralık 2022 tarihinde de anonim tüm İstanbulkart'ların kampanya kullanımına son verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, şu bilgileri verdi: "İstanbulkart, artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum, İstanbulkart'a yüklenen bakiye miktarını artırdı. Bizim, artık İstanbulkart'a yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartınızı kaybettiğinizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkart'ı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz, ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık 2022 tarihinden sonra kullanıma kapatılacak."

29 Ekim itibarıyla özel günlerde sunulan ulaşımda ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiğinde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade edilmektedir.

Öte yandan, 1 Eylül’de başlayan kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 TL'lik market alışverişlerinin 30 TL'si iade ediliyor. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 TL yükleyen kullanıcılara 10 TL nakit iadesi yapılıyor. Beltur’da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade ediliyor.

TOKİ'nin güncel kura takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 8-18 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinde flaş gelişme! İşte tek tek sözleşmeliye kadro şartları...

Hesaplara peş peşe tam tamına 3 bin 336 TL yatırılacak! Bu paraları duyanların ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın!


Geri Dön