30 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'ndaki son durumu Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

İstanbullular dikkat! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'ndaki son durumu Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesindeki son durumu paylaştı. İşte detaylar...



Açıklamasında bu projenin yalnızca bir raylı sistem işi değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil bir ulaşım projesi olduğunu kaydeden Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da kentsel hareketliliği teşvik edecek, insanımızı aktif hareketliliğe, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümlerine yönlendirecek çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

"İstanbulluların hayatına kalıcı olarak dokunan bir büyük bir eseri daha tamamlıyoruz"

Bakan Adil Karaismailoğlu, kentlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve yayalaştırma projelerinin gelişmesine verdikleri öneme de değinerek, Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi'nin de bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hattın, gerekli iyileştirmeler ve değişimler yapılarak 8 istasyonla yeniden kullanıma başlatılacağını dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, şu detayları paylaştı: "Bu proje; bir raylı sistem projesi olmasıyla beraber kapsamında bulunan ​7 bin 300 metre yaya yolu, ​7 bin 300 metre bisiklet yolu, ​10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanları,​ ​74 bin metrekare yeni yeşil alan, ​6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 3 yaya üst geçidi,​ 22 kara yolu ve yaya alt geçidi, ​Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 tescilli istasyonu, ​Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 yenilenecek istasyonu ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa'daki 2 istasyonuyla İstanbul halkına ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, ekolojik, turizm, rekreasyon, spor, bisiklet, gezinti, scooter gibi imkanlarla da hibrit karakterde yeni nesil bir ulaşım projesi olacak. Ayrıca, Samatya ve Cerrahpaşa'da, sahil yolunu Samatya ve Cerrahpaşa hastanelerini de birbirine bağlayan kavşak modernize edilerek alt geçit gabarisini de yükseltip yeniden inşa ettik.

Sirkeci liman bölgesinde bulunan yeni demir yolu hattı sayesinde Sirkeci ve Haydarpaşa limanları arasında ulaşım ve koordinasyon sağlanacak. İstanbullu vatandaşların hayatına kalıcı olarak dokunan bir büyük bir eseri daha tamamlıyoruz. Projede şu anda yüzde 87 oranında fiziki ilerlemeyi tamamladık. Tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Tescilli istasyonlarda restorasyon işlerini de bitirmek üzereyiz. Yeni yapılan Cerrahpaşa ve Kazlıçeşme istasyonlarındaki imalatları da tamamladık. Yenilenen Sirkeci, Cankurtaran istasyonlarını da tamamlamak üzereyiz." 

"Projenin tamamlanmasıyla 2023-2053 yılları arasındaki ekonomik kazanç 785 milyon avro olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projede önümüzdeki günlerde tüm çalışmaları bitireceklerini, projenin tamamlanmasıyla 2023-2053 yılları arasındaki ekonomik kazancın 785 milyon avro olacağını da sözlerine ekledi.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!


Geri Dön