06 / 05 / 2024

İstanbullular en çok trafik sıkışıklığı ve ulaşımdan şikayet ediyor!

İstanbullular en çok trafik sıkışıklığı ve ulaşımdan şikayet ediyor!

Akşam gazetesi yazarı Nebahat Koç bugünkü yazısında İstanbulluların en çok şikayet ettiği konulara değindi. İstanbulluların en çok şikayet ettiği konuların başında ulaşım ve trafik sıkışıklığı geliyor...




Vatandaşların şikayetlerinde ilk sırayı ulaşım ve trafik sıkışıklığı alıyor. Hele hele trafiğin kilitlendiği ana noktalarda trafik polisinin bulunmaması vatandaşı çileden çıkarıyor. 


Çıldırtan trafiğin yanı sıra sigara yasağına uyulmaması, tinercilerin verdiği rahatsızlık gibi şikayetler bana ulaştı. İstanbul'u yönetenlerin dikkatine diyerek, vatandaşın istek ve şikayetlerinden bazılarını aktarıyorum: Bazı vatandaşlar, toplu taşıma araçları duraklarında sigara içilmesinden rahatsız. Stadyumlarda yasaklanan sigaranın duraklarda da uygulanmasını istiyor. Sigara içenlerin "Duraklar açık alan' itirazlarını duyar gibiyim. Ancak 15 milyonluk bu kentte bu rahatsızlığı, açık alan olarak değil, insanların hınca hınç kalabalık olduğu mekanlar olarak düşünmekte fayda var diye düşünüyorum. Konuyu ilgili kurumlara aktarmak bizden. 

Bir diğer sorun Avcılar'dan. İlçe sakinleri, sahil yolunda özellikle de akşam saatlerinde trafik polisi istiyor. Deniz tarafından Avcılar'a bağlanan tek yol olan sahil yolunda, parklanma nedeniyle yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Uzun yıllardır bu çileyi çeken vatandaşlar bu sorunun çözülmesini istiyor. 

İsyan ettiren başka bir sorun da Ataşehir'den. Palladium AV M önündeki tinerci istilası vatandaşı korkutuyor. AVM'ye gelenler ya da o bölgeden geçenler tinercilerin para isteme ısrarından yılmış durumda. Öyle ki, kadınların kollarına yapışarak para istendiğini anlatan vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor. 



Nebahat Koç/Akşam




Geri Dön