13 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı kısa sürede tamamlandıklarını belirterek, hattın hizmete açılmasına sayılı günler kaldığını açıkladı.



''İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Toplam uzunluğu 95,9 kilometre olan 6 hatta İstanbul için çalıştıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hatlarını hizmete almak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini açıkladı.

Şu an İstanbul'un raylı sistem ağı 259,5 kilometre olduğunu ve  yapımı devam eden projelerin sona erdiğinde bu rakam 362,8 kilometreye yükseleceğini belirterek, ''Bir başka, deyişle raylı sistem ağının yüzde 50'si Bakanlığımız tarafından İstanbul'a kazandırılmış olacak." ifadelerine yer verildi. 

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden devralındığını hatırlatarak, bu hattın devralındığında fiziki ilerlemesinin yüzde 5 seviyesinde olduğunu vurguladı.

Devrin ardından kısa süre içerisinde hattın test sürüşlerine hazır hale getirildiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, "6,2 uzunluğundaki hattın açılmasına sayılı günler kaldı. Hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var.

Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'mızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'yle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.


Geri Dön