13 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı kısa sürede tamamlandıklarını belirterek, hattın hizmete açılmasına sayılı günler kaldığını açıkladı.



ÇAM VE SAKURA HASTANESİNE ULAŞIM HIZLI OLACAK!

Karaismailoğlu, hattın günde ortalama 25 metre ilerleme hızıyla yapıldığı söyledi. Hattın işletmeye alınmasıyla birlikte kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım imkanı olacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu,  Ayrıca, diğer toplu taşıma modları ile hastanenin entegrasyonun sağlacağını belirtti.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

Proje ile Metrokent İstasyonu'nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattı'na, Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'na entegre olacak.

Karaismailoğlu, ''Bu entegrasyonla bölgenin havalimanına metro ile ulaşımı da sağlanacak. Hattın hizmete geçmesi ile, Kayaşehir-Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı (Bakırköy) arası 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakika olacak." dedi. 

16 Milyon İstanbullu dikkat! Metro seferlerine ramazan planlaması geldi!

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, taksi ne kadar oldu?

Geri Dön