04 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir metrosunun açılışını yarın gerçekleştireceklerini söyledi.



Bakan Adil Karaismailoğlu, "Bütün vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Yüzde 5 seviyesinden almış olduğumuz ve bitirdiğimiz metromuz İstanbullulara hayırlı olsun." dedi.

Zigana Tüneli'ni bayram öncesinde açmayı hedefliyoruz

Yaptığı açıklamada Adana'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşaatının da  Adana  Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, "Maalesef CHP zihniyeti sadece İstanbul'da değil. Adana'da, Aydın'da, İzmir'de de var" dedi.

Yaptığı açıklamada Adanalıların talep ettiğini bu köprüyü de nisan ayı sonuna doğru dört başı mamur bir şekilde açacaklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, köprünün tamamen yerli ve milli mühendislikle yapıldığını dile getirdi.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Zigana Tüneli'ni de bitirdiklerini, Ramazan Bayramı öncesinde açmayı hedeflediklerini kaydederek, tünelin 14,5 kilometre ile Avrupa'nın en uzun tüneli olacağını söyledi.

Söz konusu projenin, mevcut yol güzergahını kilometrelerce kısalttığını, kışın zorlu koşullarını tarihe gömdüğünü dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, bu tür yapıların artık Türkiye'de biraz sıradan işler olmaya başladığını söyledi.


Ankara-Sivas hızlı trenle 2 saat olacak

Açıklamasında  Ankara-Sivas hızlı tren hattının da yine mega projeler arasında yer aldığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, söz konusu hattın 400 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydetti. Hattı bayramın hemen ertesinde hizmete açacaklarını da müjdeleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Başkent Ankara'dan başlıyoruz. Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmağdeni, Sorgun, Yıldızeli ve Sivas'a 8 istasyonla varıyoruz. Ankara-Sivas hızlı trenle 2 saat olacak, Ankara-Yozgat ise bir saat olacak. Bu proje içerisinde 67 kilometre uzunluğunda tam 49 tane tünel bulunuyor. 27 kilometre uzunluğunda tam 49 tane viyadük var. Bunu Sivas'a getiriyoruz fakat orada bırakmayacağız. Oradan devam edeceğiz. Erzincan, Erzurum, Kars. Önümüzdeki yıllarda bu proje Bakü'ye kadar ulaşacak."

Bakan Karaismailoğlu ayrıca Ankara'da da AKM-Gar-Kızılay metrosunu da bu ay içerisinde açacaklarını kaydederek, bu hat ile başkent Ankara'nın bütün metrolarını birbirine bağlayacaklarını söyledi.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

16 Milyon İstanbullu dikkat! Metro seferlerine ramazan planlaması geldi!

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!


Geri Dön