15 / 05 / 2024

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildi.



İBB YÖNETİMİ CARİ BORÇ SINIRINI AŞTI

Komisyon görüşünde ise İBB yönetiminin cari borç tutarı sınırını aşması nedeniyle borçlanmanın çok taraflı yatırım ve kalkınma bankaları ile yabancı devlet kuruluşlarından doğrudan veya İller Bankası aracılığı ile borçlanmasını daha uygun buldu.

DHA'nın haberine göre, İBB’nin borçlanma talebi oy birliği ile mecliste kabul edildi.

Dış borçlanma konusunda değerlendirmelerde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen "Borçlanma ile ilgili bizim komisyon görüşümüz, her sene olduğu gibi tüm kamu kurumlarının tabi olacağı bir bütçe kararnamesi çıkarır. Dolayısıyla 17.12.2021 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 2022 bütçe kararnamesine göre biz bunu yazmak mecburiyetindeyiz. Bütün kamu kurumları yapacakları borçlanmada bu kanuna tabi. Bunun ötesinde de genel olarak bizim tabi olduğumuz kanun var. 2016, 2017 ve 2018 yılı içerisinde borçlanma haddi aşılmamıştı. Önceki dönemlerde de borçlanma haddi aşılmamıştı ancak şu an borç sınırı aşılmış durumda" diye konuştu.

Bu şekilde işçi çalıştıran işverenler yandı! Ödeyecekleri cezayı duymak bile istemezler!

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ kura çekimi tarihleri ne zaman? İşte il il TOKİ kura tarihleri…


Geri Dön