Kent Haberleri

İstanbul’un en değerli lokasyonundan biri olan Yapı Kredi Plaza yıkılacak mı?

İstanbul iş ve finans merkezinin kalbi Levent’te en değerli lokasyonlarından birinde bulunan Yapı Kredi Plaza’nın son rapora göre, depreme dayanıklılığı nedeni ile yıkılmasının gündeme geldiği kaydedildi.

İstanbul’un en değerli lokasyonlarından biri olan, özellikle plazaların ve gökdelenlerin ağırlıklı olduğu, iş ve finans çevrelerinin merkezi olan 4. Levent’teki Yapı Kredi Plaza’nın yıkılabileceği kaydedildi. Ekonomist’te yer alan habere göre, “A sınıfı ofis” özelliğini kaybeden plazada kentsel dönüşüm hazırlığı yapılıyor. Hazırlanan son deprem raporunda, plazanın yıkılması ya da güçlendirilmesi önerildiği bildirildi.

Levent hattındaki ofislerde boşluk oranı yüzde 6 seviyelerine inerken, yeni ofis arzının da bulunmaması nedeni ile bu hattaki ofislerde değerler de arttığı ifade edildi.

Levent’te bulunan 1989 yılında Koray İnşaat tarafından inşa edilen, birçok kuruma da ev sahipliği yapan Yapı Kredi Plaza, konumuyla bölgede öne çıkan bina komplekslerinden biri oluyor.

Yaklaşık 10 yıldır binanın yıkılıp yeniden projelendirileceği iddiaları bulunurken, son günlerde bu yeniden artan söylemlerin nedeninin deprem raporu olduğu belirtildi. Raporda, plazanın güçlendirilmesi ya da yeniden yapılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan, “A sınıfı ofis” özelliğini kaybeden Yapı Kredi Plaza’nın bulunduğu alan büyük olurken, anlaşma sağlanarak yıkım kararı alınması halinde İstanbul’un en değerli projelerinden biri olma özelliğine de sahip olacak.

Çankaya Belediyesi’nin 50 yapı için verdiği yıkım kararına yürütmeyi durdurma kararı!

Bodrum'da kaçak AVM krizi! Yıkım kararı olmasına rağmen kiraya verilmiş!

İzinsiz olarak inşa edilen 122 'tiny house'un yıkımına başlandı!

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!