07 / 05 / 2024

İstanbul'un o ilçesindeki ev fiyatlarına İFM dopingi! Fiyatlar durdurulamıyor!

İstanbul'un o ilçesindeki ev fiyatlarına İFM dopingi! Fiyatlar durdurulamıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın İstanbul Finans Merkezi'ne ilişkin dikkat çeken açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, yazısına, İsmet Yıldırım'ın 19.5 senelik KİPTAŞ Genel Müdürlüğü sürecinde, megakent İstanbul'da 74 bin civarında konutun inşa edildiğini belirttiğini aktararak başladı. 

İstanbul un o ilçesindeki ev fiyatlarına İFM dopingi! Fiyatlar durdurulamıyor!

Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi'nin Ümraniye'de çok yakın bir sürede faaliyete geçeceğine dikkat çeken Sadi Özdemir, ilk etapta 40 bin civarında, zamanla ise 70 binden fazla beyaz yakalı göçünü getirecek olacak projenin, bulunduğu alandaki konut açığını da zirveye taşıdığının altını çizdi. 

İsmet Yıldırım'ın İstanbul Finans Merkezi'nin her şeyden önce ülkenin ekonomisine büyük katkıda bulunacağına dikkat çektiğini belirten Sadi Özdemir, Yıldırım'ın “Ümraniye 1999 depreminden sonra zemini iyi olduğu için çok tercih edilen bir ilçe olmuş ve konut yapılaşması hızlanmış bir ilçemiz" dediğini aktardı. 

Yıldırım, Ümraniye'de nüfusun 800 bin civarına doğru ilerlediğini belirterek, göreve gelmeleriyle konutta yapılaşmayı mümkün olduğu kadar yavaşlatmak istediklerinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm kapsamında da imar yükseltmeye yönelmediklerine vurgu yapan Yıldırım, "Bunun yerine ilçemizde kültür, sanat, eğitim ve spor tesisleri ile yeşil alanları süratle artırmaya bu konuda devrim yapmaya yöneldik. 330 dönümlük millet bahçesi yaptık ki bu proje tek başına Ümraniye’de bu zamana kadar yapılmış yeşil alan toplamından (250 dönüm) daha fazla bir yeşil alan oldu" açıklamasında bulundu.

İstanbul un o ilçesindeki ev fiyatlarına İFM dopingi! Fiyatlar durdurulamıyor!

Mega projeler arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi'nin açılışına çok az süre kala, beyaz yakalı göçünün bölgedeki satılık ve kiralık ev fiyatlarına nasıl yansıdığıyla ilgili de konuşan İsmet Yıldırım, projeye yakın yerlerde fiyat artışlarının çok hızlı yaşandoğona dikkat çekti. Ümraniye ilçesinin satılık ve kiralık fiyatlarda en hızlı yükseliş sergileyen ilçelerden olduğu belirtiliyor. Yıldırım bu durumla ilgili olarak da yakın ilçeler olan Kadıköy, Sancaktepe, Ataşehir ve Üsküdar'da ev fiyatlarının ve kira fiyatlarının hızla artış gösterdiğini dile getirdi. 

"Bence proje için yaşanan göçün daha uzak ilçelere kadar yayılması en sağlıklısı. Bunun için metro projelerinin Finans Merkezi ekseninde bir an önce tamamlanması çok önemli" ifadelerini kullanan Yıldırım, Ümraniye'de toplam olarak 220 bin konutun bulunduğunu ve bunların dolu olduğunu söyleyerek yeni yapılaşma ile bu rakamın artırılmasını doğru bulmadığını dile getirdi. 

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Ev alacaklar dikkat! KDV indirimi müjdesi resmen açıklandı!

Ocak 2022'de yüzde 85.7 arttı! Fiyatlar durdurulamıyor!


Geri Dön