29 / 04 / 2024

İstanbul’un temmuz ayı enflasyonunda keskin artış! 

İstanbul’un temmuz ayı enflasyonunda keskin artış! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2023 Temmuz’a ilişkin Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini açıkladı. Bu kapsamda, İstanbul’un temmuz ayı enflasyonda keskin artış dikkat çekti. İşte detaylar...



Seçimlerden sonra vergilerde ve akaryakıt fiyatlarındaki sert artışlar, İstanbul'un aylık enflasyonunda 6,38 puan, yıllık enflasyonunda ise 8,27 puanlık artmasına neden oldu.

Haziranda aylık enflasyon yüzde 3,46 olurken temmuz ayında 9,84 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise temmuzda yüzde 63,76 olarak gerçekleşti.

İstanbul’un temmuz ayı enflasyonunda keskin artış! 

Sözcü'de yer alan detaylara göre, İTO, 2023 Temmuz’a dair Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini yayımladı.

Bu kapsamda, 2023 Temmuz ayında İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi geçen aya göre yüzde 9,84, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 4,54 oranında yükseldi.

İstanbul’da haziran ayında aylık enflasyon yüzde 3,46 olurken; Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise aylık yüzde 4,32 oranında yükselmişti.

Haziran ayında İstanbul’da yıllık enflasyon ise yüzde 55,19 olarak kaydedilmişti. Temmuz ayında bu oran yüzde 63,76 olmuştu.

Haziran ayında yüzde 64,27 olan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise temmuzda yüzde 66,57’ye ulaştı.

İstanbul’un temmuz ayı enflasyonunda keskin artış! 

EN FAZLA ARTIŞ SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIMDA

İTO, 2023 Temmuz’a dair Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini yayımladı.

2023 Temmuz ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 17,35, Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 12,79, Konut Harcamalarında yüzde 10,07,Giyim Harcamalarında yüzde 2,33, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 16,02, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 14,66, Gıda Harcamalarında yüzde 8,61, Diğer Harcamalar grubunda yüzde 0,68 artış kaydetti.

Söz konusu dönemde Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; Madenler Grubunda yüzde 11,26, Mensucat Grubunda yüzde 3,62, Gıda Maddeleri Grubunda yüzde 3,59, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 3,57, İnşaat Malzemeleri Grubunda yüzde 2,46, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 9,70, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 2,57 artış izlendi.

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön