30 / 04 / 2024

İstanbul'un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV'den muaf satıyor! 

İstanbul'un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV'den muaf satıyor! 

Yalova Teşvikiye Belediyesi, Yalova ili, Çınarcık ilçesi, Karşıyaka mahallesinde yer alan 3 adet iş yerini satıyor. Peki İstanbul'un yanı başında yer alan iş yerlerinin fiyatı ne kadar? İşte detaylar...



Yalova Teşvikiye Belediyesi tarafından, Yalova ili, Çınarcık ilçesi, Karşıyaka mahallesinde yer alan 3 adet iş yeri satışa sunuldu. 

Yalova Çınarcık'ta yer alan 3 adet dükkan için satış ihalesi açık teklif usulü ile 1, 2 ve 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

İstanbul un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV den muaf satıyor! 

Teşvikiye Belediyesinin satışa sunduğu dükkkanların net alanları 50,72 ve 50,34 metrekare, brüt alanları ise 55 ve 56,44 metrekare olarak belirlendi. 

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yer alan 3 adet iş yeri için 66 bin TL ve 67 bin 728 TL geçici teminat bedelleri belirlendi. 

KDV'den muaf olarak satışa sunulan iş yerlerinin fiyatları ise 2 milyon 200 bin lira ve 2 milyon 257 bin 600 lira olarak açıklandı. 

Söz konusu dükkanların satışında ödemeler peşin olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV den muaf satıyor! 

İlan metni:

T.C. TEŞVİKİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN TAŞINMAZ (İŞYERİ) SATIŞINA AİT

1.- Ekli Listede Taşınmaz Bilgileri ve Tüm Teknik Özellikleri (taşınmaz ve ihale bilgileri) belirtilen Geçici Kabulü yapılan İşyerlerinin (Dükkanların) şu andaki mevcut şekli ile; “29.09.2002 tarih 25951 sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Yönetmeliğin 15 inci maddesinin (d) bendine göre” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45 inci Maddesi gereği “Açık Teklif Usulü ile” satışa sunulacaktır.

2.- İhalenin yapılma yeri ve adresi: Karşıyaka Mahallesi, Belediye Caddesi No:5 Teşvikiye ÇINARCIK/YALOVA 
Tel:02262441357  -   Fax:02262441362  
Email; [email protected].    

İsteklinin veya imza yetkili bir temsilcisinin ihalede bulunması arttırma tutarlarına katılım için zorunludur.

3.- Her Taşınmaz (İşyeri) Satışına ilişkin ayrı ayrı düzenlenen İhale Şartnamesi idaremizde bedelsiz olarak görülebileceği gibi, 500.-TL (Beşyüz) karşılığı satın alınabilir. İhaleye katılım için İhale Dokümanının (İhale Şartnamesinin) satın alınması, Geçici Teminatın yatırılması zorunludur.

4.- Taşınmazların (işyerlerinin) Satış Bedelinin tamamı (3065 Sayılı Kanun’un 17 inci maddesinin 4’üncü fıkrası gereğince KDV’den istisnadır.) peşin olarak tahsil edilecektir. Satış Bedelinin tamamı (Kanunda belirtilen Yasal Süre çerçevesinde) peşin olarak ödeyecektir. Ayrıca; ihaleye ilişkin her türlü Vergi, Resim, Harç, Tapu Harçları ve tüm Diğer Yasal Giderler İhaleye iştirak eden istekliler tarafından ödenecektir.

5.- İhaleye katılabilmek için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Belediye Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak şarttır.

6- İhale sadece yerli Gerçek (Şahıs) ve Tüzel Kişiliklere açık olup; Yerli Gerçek veya Tüzel Kişi veya Kişiler tek başlarına veya kendi aralarında ortaklık oluşturmak suretiyle ihaleye katılabilirler.         
          6.1.- İşyeri Satışı ihalesine katılacak gerçek kişi, tüzel kişi veya kişiliklerin;
                    6.1.1.- İsteklinin Gerçek (Şahıs) kişi olması halinde;
                    a.-) Türk Vatandaşı olmak, Medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmak.
                    b.-) Noter Tasdikli İmza Sirküleri,
                    c.-) Onaylı Nüfus Kayıt Örneği veya Nüfus Cüzdanı Sureti, (Özel kişinin veya Tüzel Kişi yetkilisinin),
                    d.-) Kanuni İkametgâh Belgesi Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, iletişim bilgilerinin (Telefon, Faks, Elektronik Posta vb.) sunulmuş olması,
        6.1.2.- İsteklinin Tüzel Kişilik olması halinde;
                    a.-) Gerçek kişilerden istenilen (a),(b), ve (c) bentlerinde yazılı belgelerin yanında, ayrıca;
                    b.-) Şirketin imza sirkülerinin ve şirket adına ihaleye katılacak veya tekliflerde bulunacak kimselerin bu şirketin “vekili” olduğunu gösterir Noterden tasdikli İmza Sirküleri ve Yetki Belgeleri,
                    c.-) İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü ile Ticaret  ve Sanayi  Odasından veya benzeri bir makamdan şirketin sicile kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğuna dair “Mevzuat gereği kayıtlı olduğu odadan 2023 yılı içerisinde alınmış Oda Kayıt Belgesi” belgeyi ibraz etmesi, T.C. Ticaret Sicil Gazetesi Nizamnamesin 9. Maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Gazete idaresince veya T.C. Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicil Gazete suretleri ile bunların noter onaylı suretleri kabul edilecektir.
                  d.-) İlgisine göre Tüzel Kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Gazetede bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin Noter Tasdikli İmza Sirküleri.
                  e.-) Gayrimenkul Satın alınmasına ilişkin Genel Kurul Kararının Noterden tasdikli Aslının ibrazı,
              
                6.1.3.- İsteklinin iş ortaklığı olması halinde;
                    a.-) İş ortaklığı olması halinde, ortakların her birinin yukardaki esaslara göre temin edecekleri belge,
                    b.-) İhale ile ilgili Noter Tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ve Noter Tasdikli Ortaklık Sözleşme “Ortak Girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin taahhüdün yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları sözleşmede belirtilir. İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini verir. Ayrıca, grubun bütün ortakları kiralayan idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır.”  Belgesi, Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilere ait noter onaylı imza sirküleri.
              6.1.4.- İsteklinin bir Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde;
                     a.-) Genel Merkezinin bulunduğu yerdeki resmi makamlardan ihale ilanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulunduklarına dair bir belgenin ibrazı,
                     b.-) Gayrimenkul satın alınması hususundaki Genel Kurul Kararının Noterden tasdikli Aslının ibrazı,
                    c.-) Temsil edenlerin, temsile yetkili kılındıklarına dair kararın Noterden tasdikli Aslının ibrazı,
                    d.-) Temsile yetkili kılınanların, Noterden tasdikli imza sirküleri Aslının ibrazı,
                    e.-) Vakfın gayrimenkul satın alınması konusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden alınmış izin belgesinin ibrazı,
                    f.-) İhale Şartnamesi ekindeki Teklif Mektubu, (İstekli tarafından doldurulmuş ve imzalı)
6.2.- İdari Şartnamede belirtilen usullere uygun Geçici Teminat Mektubu veya Geçici Teminat bedelinin ödendiğine ilişkin belge ile birlikte her sayfası İstekli tarafından (İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, iş ortaklığını oluşturan tüm tarafların ihale dosyasını ayrı ayrı satın almış olmaları ve iş ortaklığını oluşturan tüm tarafların ilgili dekontun aslını vermeleri gereklidir) imzalanmış/kaşelenmiş İhale Şartnamesi ve İhale Şartname Bedelinin yatırıldığına ilişkin Belgenin teklif dosyasına konulmuş olması,
             
6.3- İhaleye vekaleten iştirak edilmesi halinde;
                     6.3.1.- Gerçek (Şahıs) Kişi adına vekaleten ihaleye iştirak edecek kişilerden; Kimlik Belgeleri, ihaleye katılmak üzere düzenlenmiş (Vekil adına düzenlenmiş Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren) ihalenin yapıldığı ay içinde alınmış Noter Onaylı Vekaletname ile vekilin Noter tasdikli İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri aslı (İhale tarihinden en geç üç ay öncesine kadar),vekile ait Kimlik Belgesi Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası yazılı)
                        6.3.2.- Tüzel Kişilik adına vekaleten ihaleye iştirak edecek kişilerden; Kimlik Belgeleri, Noter Tasdikli İmza Sirkülerinin Aslı (İhale tarihinden en geç üç ay öncesine kadar) ile Şirketin imza sirkülerinin ve şirket adına ihaleye katılacak veya tekliflerde bulunacak kimselerin bu şirketin “vekili” olduğunu gösterir Noter Onaylı Vekâletnamelerinin aslının ibrazı,
7.- Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşımayanlar geçerli kabul edilmeyecektir. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihaleden önce Sözleşme Makamının yetkili personeli tarafından “Aslı Sözleşme Makamı tarafından görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen ve aslı kendilerine iade edilen belgelerin suretlerini de tekliflerine ekleyebilirler.

8.- İhaleye iştirak edecek Gerçek veya Tüzel Kişiliklerin; İDARE’ye herhangi bir hizmetten dolayı vadesi geçmiş borcunun bulunmaması,

9.- İhaleye katılan istekliler, ihalesine katılmak istedikleri İşyerlerini yerinde görmüş, beğenmiş ve ona göre fiyat teklif etmiş sayılacakları için, İşyerlerinin evvelce mevcut kusurlarından dolayı hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Bu konuda Belediyemiz aleyhine herhangi bir itiraz ve talep hakkı (Maddi Tazminat ve İlave Yapım /Tedarik Hakkı) bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt ederler.
 10.- İhaleye iştirak edecek istekli/isteklilerin; ihalesine katılmak istedikleri taşınmazın/taşınmazların (İşyerlerinin) ihalesine katılım için istenilen ve İhale Şartnamesinde belirtilen bilgi ve belgelerin asıllarını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış suretlerini eksiksiz olarak tamamlayarak yine her taşınmaz için ayrı ayrı düzenlenen İhale Şartnamesinde belirtilen gün ve saate (İhale Dosyasının teslim edileceği) kadar İdaremiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne elden teslim ederek, ihale saatinde yukarıda belirtilen adresteki Belediyemiz Hizmet Binasının ikinci katında bulunan Belediye Encümeni Toplantı  (İhale) Salonunda hazır bulunmaları zorunludur.

11.- Posta, Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

12.- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbesttir.

13.- İlanda belirtilmeyen maddeler (hususlar) için şartnamedeki hükümler geçerlidir.

14.- İhale bilgileri ayrıca http://tesvikiye.bel.tr.Adresinden de görülebilir.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 17 inci maddesi gereği Kamuoyuna ilanen duyurulur.
 

S.
NO
MahallesiAdaBağımsız Bölüm NoYüzölçümü (m2.)NiteliğiMuhammen Bedeli        (TL)K.D.V. (TL) İşyeri (İstisna)Geçici Teminat (TL)İhale Tarihiİhale Saati
1Karşıyaka280
  1
  Z.Kat   
 2 Nolu
Net :50,72
Brüt:55,00
Dükkân2.200 000,00.-3065 S.K.’nun.17.md.   66.000,00.-01.11.202314:00
2Karşıyaka280
  1
  Z.Kat   
 3 Nolu
Net :50,72  
Brüt:55,00
Dükkân2.200 000,00.-3065 S.K.’nun.17.md.   66.000,00.-02.11.202314:00
3Karşıyaka280
   1
  Z.Kat  
 4 Nolu
Net : 50,34 
Brüt:56,44
Dükkân2.257 600,00.-3065 S.K.’nun.17.md.   67.728,00.-03.11.202311:00

 

Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Yeni evlenenlere verilecek faizsiz kredide asgari ücret detayı! Bu limiti geçmeyecek!ih


Geri Dön