30 / 06 / 2024

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

Para piyasaları küresel piyasalardan gelen haber akışlarıyla şekillenirken, gelecek hafta en kritik konu ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin alacağı kararlar olacak. Yurt içinde ise TCMB’nin kararları yakından takip edilecek.



ECB FAİZ ARTIRDI

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) piyasalardaki karışıklıklara rağmen üç temel politika faizini 50'şer baz puan artırdığını açıkladı. Avrupa'da ECB Başkanı Christine Lagarde'ın salı ve çarşamba günü yapacağı açıklamalar yatırımcılar tarafından takip edilecek. Toplantı sonrası konuşan Lagarde, bankacılık krizi konusunda finansal istikrarı korumak için ellerinde önemli araçlar bulunduğu ve gerekmesi halinde bunları kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA

Yurt içinde ise gelecek hafta gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi geçen hafta yüzde 4,61 düşüşle 5.136,44 puandan kapandı. Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ocakta 9 milyar 849 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 2 milyar 602 milyon dolar fazla oluştuğu belirtildi.

Dolar TL kuru ise haftayı bir önceki haftalık kapanışa göre yüzde 0,3 primle 19,0186'dan kapattı. Diğer yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" ve not görünümünü "negatif" olarak teyit ettiğini açıklarken, gelecek hafta 23 Mart Perşembe günü açıklanacak tüketici güven endeksi verileri de piyasaların yakın takibinde olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön