29 / 04 / 2024

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Milyonlarca çalışan "2023 asgari ücret ne kadar olacak?" şeklindeki soruları merak ederken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, oran vererek asgari ücret tahminini duyurdu. Çalışma Ekonomisti Tarkan Zengin ise, "Bu rakam psikolojik bir sınır, üzerinde olacağını düşünüyorum" dedi.



AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal asgari ücret tahminini açıkladı. Sezal asgari ücret beklentisini "Bence yüzde 20'den daha fazla olacak asgari ücret. En az % 40 zam olacağını düşünüyorum" cümleleri ile açıkladı.

Cihat Sezal'ın tahminlerine göre asgari ücret gelen % 40'lık zamla beraber 7 bin 700 TL civarına yükselecek. 

Asgari ücrete zam konusunu değerlendiren ünlü Çalışma Ekonomisti Tarkan Zengin ise, zam oranında 8 bin TL'nin psikolojik sınır olduğunu ifade ederek "Bu rakam psikolojik bir sınır durumunda. Bunun üzerinde bir rakam olacağını tahmin ediyorum" dedi.

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Asgari ücrette en gerçekçi rakam ne?

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Asgari ücrette ilk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette ilk rakamı açıkladı. Hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyleyen Atalay, 7 bin 785 liranın altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti. "Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor" dedi. Peki 2023 yılının yeni asgari ücreti için zam pazarlığı hangi seviyede dengelenir? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön