14 / 05 / 2024

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Milyonlarca çalışan "2023 asgari ücret ne kadar olacak?" şeklindeki soruları merak ederken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, oran vererek asgari ücret tahminini duyurdu. Çalışma Ekonomisti Tarkan Zengin ise, "Bu rakam psikolojik bir sınır, üzerinde olacağını düşünüyorum" dedi.



Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sayın TÜRK İŞ Başkanı Atalay, asgari ücret pazarlığında 7 bin 785 lira altında masada oturmayız açıklamasında bulundu. Biz daha önce de asgari ücretle alakalı yapmış olduğumuz tahminlerde ve verdiğimiz demeçlerde bu seviyeyi belirtmiştik. Peki bu seviye ne? Bu seviye TÜRK İŞ’in aylık enflasyon ile beraber yapmış olduğu açlık sınırına ilişkin belirlemedir. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı da 25 bin 400 seviyesindedir.

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Sayın Ergün Atalay’ın belirtmiş olduğu bu tutar açlık sınırının altında asgari ücreti kabul etmemelerini belirtiyor. Yine asgari ücretle ilgili görüşmeler yapılacak buna ilişkin hem hükümet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalarda ‘Biz çalışanlarımızı enflasyon altında ezdirmeyeceğiz’ denilmişti. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamasında ise ‘Biz ayakları yere basan bir düzenleme yapacağız’ söyleminden yola çıkarak temmuz ayı asgari ücret artışında yüzde 42 enflasyon varken yüzde 30 zam yapılmıştı. Burada 12 puanlık fark söz konusudur.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 3 Aralık 2022 tarihinde saat 20.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 68 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer'den yürekleri ağza getiren dolar tahmini!

İslam Memiş gram altın 150 lira yükselecek dedi, tarih verdi!

Numan Kurtulmuş'tan, canlı yayında asgari ücret açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön