01 / 05 / 2024

Numan Kurtulmuş'tan, canlı yayında asgari ücret açıklaması!

Numan Kurtulmuş'tan, canlı yayında asgari ücret açıklaması!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.



Kendisine yöneltilen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasıda takvim sona erdi mi, çalışma ne durumda?" sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu husus 1 milyon 900 bin küsur vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir mesele. Artık sona doğru gelinmiştir son düzenlemeleri yapılarak, belli bir zaman içerisinde Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz bir bütçe temposu var, o takvim de göz önünde bulundurulacaktır" dedi.

Süreçle ilgili açıklamayı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşacağını bildiren Kurtulmuş, Meclis Başkanı'nın isterse Meclis'i bütçeden sonra da çalıştırabileceğini, bunun teknik bir mesele olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Hükümetimiz bu anlamda çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını son noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, hızlı bir şekilde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir" diye konuştu.

Emeklilikte, yıl ve prim dışında yaş kriteri bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bunlarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın detaylı bir hazırlık yaptığını, hem beklentileri karşılayacağını hem de rasyonel bir adım atılacağını ifade etti.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön