29 / 04 / 2024

Canlı yayında asgari ücret kavgası: Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok!

Canlı yayında asgari ücret kavgası: Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücretteyken canlı yayında asgari ücret kavgası çıktı. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen CHP'li Gülay Yedekci'ye Siyaset Uzmanı Onur Erim'den çok sert tepki geldi. Erim "Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok" ifa



Milyonlarca işçinin alacağı asgari ücretin ne kadar olacağı aralık ayında belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında 7, 8 ve 9 Aralık'ta toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu, yeni asgari ücretin ne kadar olacağına karar verecek.

Yetkililer tarafından, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği bir asgari ücret belirleneceği ifade edilirken çok sayıda tahmin ve beklenti gündeme geldi.

Habertürk'te yayınlanan Olaylar ve Görüşler programında, program konuklarından CHP'li vekil Gülay Yedekci ile Siyaset uzmanı Onur Erim arasında asgari ücret yüzünden büyük tartışma yaşandı.

“YALAN SÖYLEMEYİN, ASGARİ ÜCRET ALAN KİMSE YOK”

"4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 24 bin 185 bin TL. Bakın yoksulluk demiyorum açlık sınırı 7 bin 425 TL ve asgari ücret 5 bin 500 TL." diyen Yedekci'ye Onur Erim çok sert tepki gösterdi.

"Ben artık bu rakamların ne olduğunu anlatmaktan yoruldum bıktım. Hanımefendi İstanbul'da artık asgari ücret alan kimse yok, bunu anlayın" diyen Erim'e Yedekci, aynı sertlikte yanıt verdi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön