15 / 05 / 2024

Canlı yayında asgari ücret kavgası: Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok!

Canlı yayında asgari ücret kavgası: Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücretteyken canlı yayında asgari ücret kavgası çıktı. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen CHP'li Gülay Yedekci'ye Siyaset Uzmanı Onur Erim'den çok sert tepki geldi. Erim "Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok" ifa



"Türkiye'de nüfusun yüzde 57'si asgari ücret ile geçiniyor. Dalga mı geçiyorsunuz siz?" diyen Yedekci’ye Onur Erim “Türkiye'de ekonomik sıkıntı var doğru, Türkiye'de insanların alım gücü düştü evet doğru ama bana İstanbul'da insanlar 5 bin 500 TL alıyorlar demeyin, bu külliyen yalan, bu kuyruklu yalan. Siz önce gerçeklerle yüzleşin, insanlarım alım gücü düştü evet ama gerçeklerle alakanız yok. Sokaktan haberiniz yok, gidin fabrikaları dolaşın” diye karşılık verdi.

ASGARİ ÜCRETLİ KAÇ KİŞİ VAR?

2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tartışmalar devam ederken Türkiye’de asgari ücretle çalışanların oranının yüksek olması da dikkat çekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre kayıtlı çalışan işçilerin yüzde 57’si asgari ücret alıyor. Bu da 6 milyondan fazla çalışana tekabül ediyor.

Başvuran herkese 1.611 lira ödeme yapılacak! Acele edin…

Asgari ücrette sistem değişiyor! Yıllık değil 6 aylık olacak!

Asgari ücret zammı öncesi olay tepki: Zalim işverenler var!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön