15 / 05 / 2024

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…



Katılım Emeklilik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’na katılan kişi sayısı ise 123 bin 749 olurken, toplam fon değeri 1,921 milyar lirayı geçti. Fon Operasyonları, Varlık Yönetimi ve Ekonomik Araştırmalar Müdürü Fatih Bozkurt, 2022 yılını yüzde 182’lik nominal getiri ile konvansiyonel fonların bir miktar gerisinde kapattıklarının altını çizerken, son 5 yıllık getiride ise başarılı bir performans sergilediğine işaret etti.

Allianz Hayat ve Emeklilik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’na katılan kişi sayısı 156 bin 970 olurken, toplam fon değeri ise 7,9 milyar lirayı geçti. Portföy Operasyon ve Raporlama Yöneticisi Elif Metin, 2022 yılında fonun yüzde 223,18 oranında getiri sağladığını vurgularken, Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik Birinci Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ise 2022 yılında yıllık brüt yüzde 253,35 ve net yüzde 251,06 getiri sağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön