20 / 05 / 2024

İşte Borsa İstanbul'da ilk dokuzda yıldızı en çok parlayan şirketler

İşte Borsa İstanbul'da ilk dokuzda yıldızı en çok parlayan şirketler

Borsada açıklanan 9 aylık bilançoların beklentilerin üzerinde gelmesi endeksi tarihi seviyelere taşırken yatırımcısının da yüzünü güldürdü.



Dünya’dan Ufuk Korcan’ın haberine göre yılbaşından bu yana yüzde 140 yükselen Borsa İstanbul’da bazı hisselerde çok daha yüksek getiriler oluştu. Parasını enflasyondan korumak isteyen tasarruf sahiplerinin hisse senetlerine olan ilgisi her geçen gün artarken bazı hisseler cazibe merkezi oldu.

Bilançolar endeksi 4.400'ün üzerine taşıdı

Her gelen bilanço sonrasında yapılan analizlerle, hisse fiyatları için yukarılarda yeni hedeflerin belirlendiği kaydedilen haberde 2023 seçimlerinin etkisiyle borsanın düzenli olarak rekor seviyelerini yenilediği kaydedildi. Seçim tarihi yaklaştıkça dana fazla yabancının borsaya girmesi ve alım yapması beklentisinin de olduğu ifade ediliyor. Bilançoların yatırımcı için önemli bir kriter olduğu ve gelen bilançoların genel anlamda beklentilerin üzerinde olduğu ifade edilen haberde, bilançoların güçlü gelmesinin BİST 100 Endeksi’ni 4.400 puanın üzerine taşıdığı ifade edildi.

9 aylık bilançoları gözdolduran şirketler

9 aylık rakamlara göre net kârını en hızlı artıran şirket yüzde 23.041 ile Menderes Tekstil oldu. Geçen yıl 2.5 milyon TL kâr açıklayan şirket bu yıl karını 584.8 milyon TL'ye çıkardı.

Koleksiyon Mobilya ise oransal olarak kârını en fazla artıran ikinci şirket oldu. Aydem Yenilenebilir Enerji, Atlas, Royal Halı yine hızlı kâr artışı kaydeden şirketler olurken, tutar olarak en yüksek karı ise 42 milyar TL ile Koç Holding açıkladı. Koç Holding'den sonra tutar olarak en yüksek ikinci karı 38.5 milyar TL ile Türk Havayolları (THY) açıkladı. Sabancı Holding 27.2 milyar TL kar açıklarken, Tüpraş aynı dönemde 23.5 milyar TL net kâr açıkladı.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören bankaların 9 aylık toplam kârları ise 5 kat artış gösterdi. 2021 yılının ilk 9 ayında toplam 36.7 milyar TL net kâr açıklayan 11 banka, bu yılın aynı döneminde 184.2 milyar TL net kâr açıkladı.

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Borsa İstanbul'da genç yatırımcı sayısı arttı, aileler çocuklar için de hesap açtı

Borsa İstanbul günü kayıpla, haftayı rekorla kapattı!

Borsa İstanbul'a yeni bir şirket daha geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön