04 / 05 / 2024

İşte EYT’ye 6 maddelik çözüm! Emeklilik primleri nasıl tamamlanacak? Kimler EYT ile emekli olacak?

İşte EYT’ye 6 maddelik çözüm! Emeklilik primleri nasıl tamamlanacak? Kimler EYT ile emekli olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kurmuş olduğu çalışma grubu ile EYT konusu hükümetin önde gelen önemli konularından biri. Peki, çalışma grubunda konuşulan EYT ile ilgili formüller ne? İşte detaylar…



Geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca bir çalışma grubu oluşturulmuştu. Çalışma grubu tarafından EYT konusunda altı formül üzerinde çalıştıklarını açıklandı. Formüllerin her birinin maliyeti ile ilgili etki analizi yapılacak. Bu çalışmaların 2023 Ocak ayına kadar bitmesi, mecliste yasalaşma sürecinin ise ocak ayından sonraya sarkması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapmış olduğuı açıklamada EYT'liler için kurulan çalışma grubunun altı formül üzerinde çalıştığını ifade etti. Bakan Bilgin; "Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da buna katılacak. Onların da bu formüller üzerinde öneriler yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı gerçekleştiğine Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Çalışmayı bitirip sendikaların da taleplerini almış olacağız. Yıl sonuna kadar Meclis’e eğer sunamazsak, en geç ocak ayında bu düzenlemenin Meclis’e sunacağız" şeklinde konuşmuştu.

A Haber'in yapmış olduğu habere göre; Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı o altı formül:

İşte EYT’ye 6 maddelik çözüm! Emeklilik primleri nasıl tamamlanacak? Kimler EYT ile emekli olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön