08 / 05 / 2024

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi! Dev bütçenin açığı nasıl finanse edilecek?

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi! Dev bütçenin açığı nasıl finanse edilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçede yatırım payını yüzde 99 artırdıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023'de 57 milyar lira yatırım yapacak.



Yatırımlarla, İstanbul'un bilgi, teknoloji ve inovasyon odaklı dönüşümünü sağladıklarını belirten İmamoğlu, 2023 yılı bütçesinde yatırım harcamalarının toplam bütçenin yüzde 50'sini teşkil ettiğini kaydetti. İmamoğlu, "İlk günden beri yatırımlarımızla İstanbul'da toplumsal bütünlüğü, dayanışmayı ve yerel demokrasiyi güçlendiriyoruz. Yatırımlarla, İstanbul'un bilgi, teknoloji ve inovasyon odaklı dönüşümünü sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

İBB bütçesi 115 milyar 250 milyon lira

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun 2023 yılı bütçe sunumunu yaptığı İBB Meclisi Kasım ayı altıncı oturumu yapıldı. 2023 yılı bütçesinin üç öncelikli hedefi olduğunu belirten İmamoğlu 2023 yılında toplam bütçe gelirlerinin 95 milyar 250 milyon lira; toplam bütçe giderlerinin ise 115 milyar 250 milyon lira olarak tahmin edildiğini belirterek 2023 yılında hizmet ve yatırımları için 20 milyar lira finansmana ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Finansman ihtiyacı nerden karşılanacak?

İmamoğlu ihtiyaç duyulan miktarın 7 milyar lirasını nakit ve Eurobond mevcudundan karşılamayı, yaklaşık 13 milyar lirasını ise borçlanmayla finanse etmeyi planladıklarını dile getirdi. İmamoğlu söz konusu finansman ihtiyacının 3 temel öncelikli hedeflerini aynı anda gerçekleştirmek için öngörülen tutar olduğunu kaydetti. İmamoğlu, bütçenin en az yarısını yatırım harcamalarına ayırarak şehri, sosyal yardımların bütçedeki payını koruyarak İstanbulluları, belediye çalışanlarını enflasyona ezdirmemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Yatırım bütçesi ikiye katlandı

Yatırım bütçesini ikiye katladıklarını ifade eden İmamoğlu, İstanbul'da inşa ettikleri belediyecilik modelini iki kelime ile özetlediklerini belirterek, bunların demokrasi ve kalkınma olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Yerel demokrasi, insani gelişmenin ve yaşam kalitesinin olmazsa olmazı. Yatırım, toplumsal ve ekonomik kalkınma sağlayıcısı. Biz ilk günden beri yatırımlarla İstanbul'da toplumsal bütünlüğü, dayanışmayı ve yerel demokrasiyi güçlendiriyoruz" diye konuştu.

İBB'den İstanbul'da ticaret ve konut imarlı arsa fırsatı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön