13 / 05 / 2024

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?



Bakan Karaismailoğlu, anlaşmanın ardından Ağustos ayında başlayan sevkiyatta, 25 aralık tarihine kadar 585 gemiyle toplam 15 milyon 80 bin tonu aşkın yük taşındığını bildirdi.

 

 

Savaş sonrası en önemli tahıl üreticisi ülkelerden olan Ukrayna’dan yapılan sevkiyatın durduğunu ve dünya genelinde büyük bir tahıl krizi yaşandığını hatırlatan Karaismailoğlu, bunun önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yoğun bir diplomasi trafiği yürütüldüğünü hatırlattı.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Söz konusu çabaların önemli bir netice verdiğini ve tahıl sevkiyatının başladığını anımsatan Karaismailoğlu, 1 Ağustos-25 Aralık tarihleri arasında toplam 585 geminin Ukrayna'nın Odesa, Chornomorsk ve Yuzhne şehirlerindeki limanlardan yüklü olarak hareket ettiğini söyledi.

Bu gemilerle taşınan toplam yük miktarının 15 milyon 80 bin tonu aştığını bildiren Bakan Karaismailoğlu, gemilerle buğday, arpa, ayçiçeği küspesi, soya, buğday kepeği, ayçiçeği çekirdeği, bezelye, şeker pancarı, işlenmiş karışık gıda, ayçiçek yağı, mısır, kanola tohumu ve soya yağı olmak üzere 13 farklı çeşit yük taşındığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön