13 / 05 / 2024

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?



“YÜZDE 15’İ TÜRKİYE’YE GELDİ”

Açıklamasında, söz konusu gemilerle ilgili bilgiler de veren Karaismailoğlu, 585 adet geminin 200'ünün Türk bayraklı, sahipli veya işletenli olduğunu vurgulayarak, 585 geminin 171'inin yüklerini Türkiye limanlarına getirdiğini bildirdi.

Türkiye limanlarına gelen gemilerin taşıdığı toplam yükün ise 2 milyon 247 bin 564 tonu bulduğunun altını çizen Karaismailoğlu, toplam yükün yüzde 15'inin ülkemize geldiğini söyledi.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Karaismailoğlu, Ukrayna’dan yola çıkan diğer yüklerin yüzde 44’ünün Avrupa, yüzde 29’unun Asya ülkeleri, yüzde 12’sinin Afrika’ya gittiğini bildirdi.

En fazla yükün ise 2 milyon 891 bin 117 ton ile İspanya’ya sevk edildiğini belirten Karaismailoğlu, bunu 2 milyon 247 bin 564 ton ile Türkiye ve 2 milyon 162 bin 210 ton ile de Çin’in takip ettiğini bildirdi.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön