19 / 05 / 2024

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

Yeni yılla birlikte emekli ve kamuda çalışan personel ile EYT’lilere peş peşe gelen promosyon müjdesi öğretmenler için soğuk duş etkisine neden oldu.



İKİNCİ İHALEDE TEKLİF DAHA DÜŞÜK OLDU!

Karar’da yer alan habere göre, geçtiğimiz şubat ayında banka sözleşmesi yenileme görüşmelerinde verilen 17 bin 200 lira az bulunduğu için tekrarlanan ikinci ihalede ise çok daha düşük teklifler geldi. Yapılan 2. ihalede en yüksek teklifi veren bir bankanın, vefat eden, tayini çıkan, emekli olandan promosyon bedelini geri alma, gelene de vermeme gibi şartlar ileri sürdüğü iddia edildi. Öte yandan kamu bankalarının ise ihalede 5 bin TL’yi geçmeyen komik teklifler verdiği de gelen bilgiler arasında.

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

Geçen hafta içinde yapılan üçüncü ihalede ise rakamın daha da aşağı indiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, EYT’liler için 10 bin liraların konuşulduğu bugünlerde daha önce 17 bin liraya kadar çıktığı söylenen bir özel banka ise ihalede 10 bin liranın biraz üzerinde teklif vererek, ısrarcı da olmadı.

Öte yandan bakanlık bünyesindeki öğretmenler, hayat şartlarının zorlaştığı bu dönemre kendileri için bir nebze rahatlatmasını bekledikleri promosyon gelirinin hiç edilmesi karşısında adeta şok oldu.


Geri Dön