29 / 04 / 2024

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...



Dünya Bankası gıda enflasyonuna dair veriler açıkladı. Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye, gıda enflasyonunda dünyada beşinci sırada...

Dünya Bankası, "Gıda Güvenliği" raporunu blog sitesinden yayımladı. 30 Ocak' göre en yüksek gıda enflasyonu yüzde 285 ile Zimbabve'de görüldü. Afrika ülkesini yüzde 158 gıda enflasyonu ile Venezuela ve yüzde 143 ile Lübnan takip etti. 

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Gıda enflasyonun yüzde 95 seviyesine ulaştığı Arjantin, dördüncü sırada yer alırken yüzde 77 gıda enflasyonuyla Türkiye ilk beşi tamamladı. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler sırasıyla Gana, Sri Lanka, Ruanda, Surinam ve Haiti oldu.

Raporda, düşük gelirli ülkelerde gıda enflasyonun yüzde 83,5 olarak gerçekleştiği belirtilirken üst-orta gelir grubundaki ülkelerde gıda enflasyonu yüzde 91 olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, Ocak 2021'e göre mısır fiyatlarının yüzde 31, buğday fiyatlarının yüzde 12 ve pirinç fiyatlarının ise yüzde 5 arttığı bilgisine yer verildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön