18 / 05 / 2024

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler...  2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler...  2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkı elde etti. EYT kapsamına alınmayan 2000 sonrası sigorta girişi olan çalışanları kapsayacak düzenleme değişikliğe gidileceği tahmin ediliyor.



YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte 23 yıllık sorun sonunda çözüme kavuştu. Bu yasayla birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazanırken yeni bir emeklilik reformunun işareti de verilmiş oldu. 

İlk düzenleme ev hanımları için yapılacak ve ev hanımlarına prim desteği gelecek ve emeklilik yolu açılacak. Anne olma ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşı aşağı inecek. Bağ-Kur ve SSK arasındaki 1800 günlük prim günü küçük esnaflar için eşitlenecek. EYT kapsamına alınmayan ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olan çalışanlar için ise kademeli emeklilik tartışılmaya başlandı. 

Teknik çalışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüteceği dev emeklilik reformunda bütçe çalışmaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından takip edilecek. Taslakların ortaya çıkmasından hemen sonra düzenlemeye son şeklini Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.


Geri Dön