05 / 05 / 2024

İstikrarsızlıkta Bitcoin'le yarışıyor

İstikrarsızlıkta Bitcoin'le yarışıyor

İngiltere’de enflasyon ve enerji krizi nedeniyle sıkıntılar baş gösterirken son bir ayda sterlin ve Bitcoin'de yaşanan dalgalanmalar neredeyse benzer bir seyir izledi. Dünyanın halen yürürlükte olan en eski parası olan sterlin de, son bir aydır yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılardan ötürü neredey



YÜKSEK ENFLASYON VE YAŞANAN ENERJİ KRİZİ, STERLİN CİNSİ VARLIKLARDA BASKI YARATIYOR

İngiltere’de yıllık enflasyonu, Eylül’de yüzde 10,1 oran ile son 40 yılın en yüksek düzeyine çıktı.
İngiltere ekonomisinin bu durumun ardından resesyona girmesi beklenirken kamu borçlanmasının artmasını piyasalar sürdürülebilir olarak görmüyor.

Truss’ın istifa etmeden önce görevde kaldığı 44 günlük sürede, piyasalar açısından en karışık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti.

Bundan sonrası ise İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri daha da artırması beklenen bir ortamda yeni gelecek başbakanın geçim sorunu ve enerji krizi ile nasıl mücadele edeceğini belirleyecek politikalara bağlı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön