29 / 05 / 2024

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

SGK, kalifiye elemanlarına asgari ücretten fazla maaş verdiği halde asgari ücretli gibi gösteren binlerce işletmeye uyarı yazısı gönderdi.



SGK’nın yazısında, özellikle daha yüksek ücretle çalıştığı bilinen yönetici, doktor, mühendis, avukat, öğretmen, profesyonel sporcu ve antrenör gibi kalifiye meslekleri icra eden sigortalılara ait bildirimlerin düzenli olarak analiz edildiği, eksik ücret bildirimi yapıldığı tahmin edilen işyerlerinde denetim yapıldığı bildirildi.

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

SGK, nitelikli personeline asgari ücret ya da asgari ücrete yakın maaşlar ödeyen işletmelere gönderdiği yazıda, “Kazancın eksik bildirilmesi konusunda denetimlerin her zaman yapılabileceği hususunu dikkate alarak, mağduriyetlerin oluşmaması açısından yükümlülüklerinizin eksiksiz yerine getirilmesinde hassasiyet göstermenizi bekleriz” denildi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 03 Ocak 2023 tarihinde saat 20.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 90 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş 'Gram altın 1450, Dolar 25 lira olacak' dedi! Tarih verdi!

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

 Harç ve cezalarda 2023 tarifesi belli oldu! Pasaport ve ehliyet ücretleri ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön