08 / 05 / 2024

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

SGK, kalifiye elemanlarına asgari ücretten fazla maaş verdiği halde asgari ücretli gibi gösteren binlerce işletmeye uyarı yazısı gönderdi.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) asgari ücrete yapılan % 54.7'lik zamdan sonra, çalıştırdığı personelleri asgari ücretli gibi beyan eden patronlara kritik bir uyarı yazısı gönderdi.

Asgari ücretin üzerinde maaş ödediği yöneticilerle, nitelikli usta ve kalifiye elemanlarını Sosyal Güvenlik Kurumu'na asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alıyormuş gibi beyan eden işletmelerin tespit edildiği belirtilen resmi yazıda, devleti zarara uğratanların çapraz denetimler ve ihbarlarla ortaya çıkarılarak geriye dönük yüklü cezalara çarptırılacağı, teşviklerinin de kesileceği bildirildi.

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

ÖZELLİKLE DOKTOR, MÜHENDİS VE AVUKATLARDA

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön