28 / 04 / 2024

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin en büyük bankası olan UBS, sektördeki en ciddi rakiplerinden biri olan Credit Suisse'in devlet yardımıyla devir alınmasıyla ilgili işlemleri 12 Haziran tarihinde tamamlayacağını açıkladı.



GÖZLER FED’İN FAİZ KARARINDA

Bu arada cuma günü açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam mayısta 339 bin kişi artarken işsizlik oranı yüzde 3,4'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. Analistler, işsizlik oranındaki artışla beraber ücretlerdeki yükselişin yumuşamasının Fed'in faiz artırımlarına ara verebileceği beklentisini güçlendirdiği görüşünde. Banka'nın gelecek hafta yüzde 78 ihtimalle politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Fed yetkililerinin bugünlerde yaptıkları açıklamalarda da faiz artırımının pas geçilme eğiliminin öne çıktığını ifade eden analistler, hafta boyunca yapılacak sözle yönlendirmeler ve açıklanacak verilerin yatırımcıların odağında olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Avrupa'da ise piyasalarda cuma günü alış ağırlıklı bir seyir öne çıktı. Ancak, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın bugün Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı konuşma piyasalarda merakla bekleniyor.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön