14 / 05 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.



İTO Başkanı Avdagiç ten hükümete vergi dilimi gözden geçirilsin çağrısı

100 BİN LİRA ALAN 32 BİNİ SGK’YA ÖDÜYOR!

SGK üst limitinin de değişmesini isteyen Avdagiç, "SGK üst limiti asgari ücretin 5 katı idi sonra 6,5 kat ve sonunda 7,5 kat oldu. SGK primi 100 bin lirayı geçti. Yaklaşık 100 bin lira maaş alan bir çalışan 32 bin 500 lira SGK parası ödüyor. Bu çok abartılı bir rakam. SGK üst limitinin düzeltilmesi lazım. Asgari ücrette belirlenen net rakam ile ilgili şu andaki yaşam şartları içinde eleştirimiz yok. Gelir vergisi dilimlerin ve kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemelerin ele alınması lazım" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön