02 / 05 / 2024

İvriz, alternatif turizm merkezi olacak!

İvriz, alternatif turizm merkezi olacak!

Halkapınar Kaymakamlığı "İvriz Köyü Çevre Düzenleme Projesi"yle İvriz köyünü alternatif turizm merkezi yapmayı hedefliyor. Projeyle, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin çeşitlendirilerek, cazibesinin arttırılması amaçlanıyor.



Halkapınar Kaymakamlığı "İvriz Köyü Çevre Düzenleme Projesi"yle İvriz'i, alternatif turizm merkezi yapmayı hedefliyor.
Projeyle, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin çeşitlendirilerek, cazibesinin arttırılması amaçlanıyor.
Halkapınar Kaymakamlığı'nın, Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında, yaklaşık 5 yüz bin lira bütçeli "İvriz Köyü Çevre Düzenlemesi" projesinin, MEVKA tarafından da kabul edilmesinin ardından çalışmalara başlandı.
Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, proje kapsamında İvriz Kaya Anıtı etrafında yapılacak düzenleme çalışmalarıyla, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını arttırmayı ve turistlerin konaklama sürelerini uzatmayı amaçladıklarını söyledi.
Projeyi yapmaktaki bir diğer amaçlarının da ürün satışı yapan insan sayısını ve İvriz'de faaliyet gösteren işletme sayısını çoğaltmak olduğunu belirten Kocabey, "Bölge insanının ekonomik seviyesinin iyileştirilmesini hedefliyoruz. Özelde Konya ve Karaman illerinin, genelde ise ülkenin tanıtımının hedeflendiği bu projede, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Proje kapsamında, İvriz Doğa ve Tanıtım Festivali gibi birçok konuda çalışma yapılacağı bildirildi.


Ankara Son Söz

Geri Dön