09 / 05 / 2024

İyi haber geldi! Vatandaşın icralık borçları siliniyor! Dikkat çeken tarih!

İyi haber geldi! Vatandaşın icralık borçları siliniyor! Dikkat çeken tarih!

Bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısının gündeminde iç ve dış politikaya dair gelişmeler ele alınacak. Açıklanması beklenen en önemli konu ise dar gelirlilerin icralık borçlarının silinmesi.



KAÇ TL'YE KADAR OLAN BORÇLAR SİLİNECEK?

Gelecek yasa teklifi ile birlikte 2 bin TL'ye kadar olan borçların silinmesi gündemde. Sadece bu kalemler değil varlık yönetim şirketlerine olan 2 bin 500 TL altındaki borçların da silinmesi Hükümetin gündeminde olacak Kabine Toplantısında. Ekonomi alanında dar gelirliye yönelik adımlar olacak.

ÖNE ÇIKAN TARİH

Yürürlük tarihine ilişkin de bir takvim masada. 15 Ağustos ve öncesine ilişkin borçların silinmesi çalışma kapsamında. Planlanan yol haritasında bu tarih dikkat çekerken düzenlemenin toplamda 6 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor.

 İyi haber geldi! Vatandaşın icralık borçları siliniyor! Dikkat çeken tarih!

TOPLAMDA 30 MİLYARLIK BORÇ SİLİNECEK

Silinecek toplam borç miktarının da 30 milyar TL'yi bulacağı düşünülüyor.

YASA NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yasama yılının açılması ile birlikte TBMM gündemine gelmesi ve oylanması bekleniyor.

MEMURLARA ÖDENECEK PROMOSYON

Toplantıda memurların bazı beklenti ve talepleri de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüşmesinde sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve memurlara ödenecek promosyon konusu değerlendirildi. Kamuda farklı kurumlara farklı şekilde ödenen promosyonların hem artırılması hem de merkezi bir düzenleme yapılması talep ediliyor. Banka promosyonlarının güncellenmesi ve merkezi düzenlemeler de toplantıdaki başlıklardan olacak.

Garanti’den maaş promosyonu alacaklara kötü haber! Fiyatlar düştü

Tarım Kredi Marketleri’nden görülmemiş indirim! Fiyatlar 30 TL’ye kadar düştü! İşte 4 Eylül 2022 fiyat listesi...

Emekli maaş promosyonu alanlara müjde! Ek ödeme geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön