24 / 05 / 2024

İyi mimarlık nedir?

İyi mimarlık nedir?

Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan ve 2000 yılına kadar faaliyetini sürdüren Merinos Fabrikası, 2005 yılında bir geri dönüşüm projesi olarak değerlendirildi



2 Şubat 1938'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan ve 2000 yılına kadar faaliyetini sürdüren Merinos Fabrikası, 2005 yılında bir geri dönüşüm projesi olarak değerlendirildi.

Cumhuriyet tarihi içinde sanayileşmenin sembollerinden olan Merinos Fabrikası ve çevresi, Bursa Büyükşehır Belediyesi tarafından yeniden işlevlendirilerek, kentin sosyal ve kültürel ihtiyacına cevap verecek biçimde projelendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 208.000 m2'lik yeşil alanı ile kentin ve yakın çevrenin ihtiyacını karşılayan Merinos Parkı, koşu ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları ve oturma yerleri ile Bursa için önemli ve merkezi bir rekreasyon kompleksi oluşturmaktadır. Merinos Parkı, Merinos Kültür Merkezi ve Atatürk Opera ve Konser Salonu olmak üzere üç ana başlıktan oluşan kentsel dönüşüm projesi, 2007 yılında Tarihi Kentler Birliği "Başarı Ödülü"ne ve Chicago Athanaeum: Museum of Architecture and Design tarafından "The International Architecture Award 2010" ödülüne layık görüldü.

Cafer Bozkurt Mimarlık tarafından tasarlanan ve Haziran 2010'da hizmete açılan Atatürk Kültür Merkezi ve Merinos Parkı'nda Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu tercih ediliyor.


Geri Dön