29 / 04 / 2024

İzmir Balçova'da 7.5 milyon TL'ye oto yıkama yeri!

 İzmir Balçova'da 7.5 milyon TL'ye oto yıkama yeri!

T.C. İzmir 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili Balçova ilçesi İnciraltı mahallesi Ilıca mevkiindeki oto ve halı yıkama yerlerini 7 milyon 500 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 07 Ağustos 2012 Salı günü 15:30-15:40 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. İZMİR 12.(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 2012/13 SATIŞ


Mahkemece satışına karar verilen ve İ.İ.K. hükümlerine göre satışı yapılacak olan taşınmaz;

İzmir ili, Balçova ilçesi, İnciraltı Mahallesi Ilıca mevkii 2275 ada 36 parsel’de kayıtlı 4283.00 m2 yüzölçümlü tarla cinsi gayrimenkuldur.

Taşınmaz Balçova ilçesi İnciraltı mahallesi Mithatpasa caddesi 301 numaralı yer olup tapu kaydına göre tarla vasıflı olarak kayıtlı İse de taşınmaz üzerinde basit tarzda insa edilmiş oto ve halı yıkama yerleri, depolar, atölyeler bulunduğu tespit edilmiştir. Taşınmazın kuzey tarafı Mithatpasa caddesine dogu tarafı tarla yoluna cepheli olup arazi yapısı düz ve engebesiz olan taşınmazın düzgün geometrik şekilli olduğu tespit edilmiştir. Taşınmazın karsı sırasında 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi kompleksi, 700 metre ilerisinde Asil Nadir İlköğretim okulu, Balcova Termal Oteli 650 metre ilerisinde Prenses oteli yer almakta olup taşınmaz üzerindeki yapı ve tesislerin insa tarzı İnşaatta kullanılan malzemelerin teknik özellikleri, yıpranma durumları gözönüne alındığında iktisadi değerlerinin yıkım masraflarını dahi karşılayamayacağı anlaşılmıştır.

İmar durumu: Balçova Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 19/09/2011 tarihli yazısında taşınmazın Turizm Termal Tesis Alanı ilan edilen bölgede bulunduğu, söz konusu bölgesinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planları yapılıncaya dek bu parselde ve civarında herhangi bir yapılaşmaya izin verilemediği bildirilmiştir.

Tapu kaydında Ahmet Enegöl hissesi üzerinde Ahmet Dondar lehine Satış Vaadi şerhi ve Ahmet Enegöl - Hüsnü Enegöl - Kamile Kaplan - özcan Enegöl - Kamuran Balcı - Tülay Yamacı - Emine Akgül - Mehmet Enegöl - Dilek Cıbık - Gökhan Enegöl hisseleri üzerinde 329 nolu Balcova Tarım Kredi Kooperatifi lehine İpotek şerhi bulunmaktadır.

MUHAMMEN BEDELİ: 7,500,000.00 TL’ dir.

SATIS ŞARTLARI:

TAŞINMAZIN İHALESİ İZMİR 12. SULH HUKUK MAHKEMESİ KALEMİNDE YAPILACAKTIR.

- Taşınmazın 1.ihalesi: 07/08/2012 günü saat: 15,30- 15,40 arasındadır.

Birinci arttırmada taşınmaz masrafları ile birlikte muhammen bedelin % 60’ını bulmaz veya alıcısı çıkmaz ise (en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla) taşınmazın aynı yer ve saatte 10 gün 1 sonra ikinci ihalesi yapılacaktır.

1 Taşınmazın 2. ihalesi: 17/08/2012 günü saat: 15,30-15,40 arasındadır.

1 Bu arttırmada verilecek bedel masraflarla birlikte rüchanlı alacaklar var İse bu alacakların toplamını ive kıymetinin %40’ını geçmesi şartıyla en cok artırana ihale olacaktır. İhaleye girmek İsteyenlerin I %20 nakdi teminatlarını satıs memurluğunca yazılacak bir yazı ile Vakıfbank Adliye Subesi'nde acılacak bir satış hesabına yatırmak zorundadırlar.


İhale bedelinden başka tapu alım harcı, ihale pulu bedeli ve katma değer vergisi alıcısına aittir. Satıs bedeli hemen vey verilen süre içinde ödenmez İse ihale fesih edilir ve iki ihale arasındaki fark İla yeni ihale masrafları alıcı ile kefillerinden hiçbir hükme gerek kalmaksızın tahsil olunur, İhaleye girmek İsteyenler satıs şartnamesini okumuş ve münderecatını aynen kabul etmiş sayılırlar. İşbu ilan, kendisine tebligat yapılamayan ilgililer için de tebliğ yerine geçer. Daha fazla malumat almak isteyenlerin Mahkememiz Satıs Memurluğuna başvurmaları, satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacağı 


İLAN OLUNUR. 26/06/2012 

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126)


İlan için İzmir  Balçova'da 7.5 milyon TL'den oto yıkama alanı!'>tıklayın!


Geri Dön