29 / 04 / 2024

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!

İzmir'in Karaburun ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile SİT alanı olarak açıklanan Hasseki mahallesinde, üstelik belediyenin mühürlemesine karşı inşaat çalışmaları devam ediyor.



İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal SİT alanı olarak açıklanan ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde korumaya alınan yerler arasında yer alan Hasseki mahallesinde bulunan inşaat çalışmaları, Karaburun Belediyesi'nin mühürlemesine karşı sürüyor. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle Muğla'nın Bodrum ilçesi ile diğer turistik bölgelerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imara aykırı ya da ruhsat almadan hayata geçirilen yapılara yıkım kararı verilmesi sonrasında, doğayı katleden bir yapılaşma örneği de İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana geliyor. 

KIYI ÇİZGİSİNE AYKIRI

Karaburun Hasseki mahallesinde hala yapımına başlanmayan inşaat, Cumhurbaşkanı kararıyla birince derece doğal SİT alanı ilan edilen bir bölgede yer alıyor. İnşaat, yapıldığı yerde ayrıca kıyı çizgisini de ihlal ediyor. Karaburun Belediyesi yetkilileri tarafından inşaat 16 Ekim 2019'da mühürledi. Ancak inşaat durmadı. Çalışanlar mührü sökerek inşaat çalışmasına devam etti, belediye yetkilileri de tekrar gidip bu durumu tespit altına aldı.


Geri Dön