16 / 05 / 2024

İzmir Karaburun inşaat

İzmir Karaburun inşaat

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!

İzmir'in Karaburun ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile SİT alanı olarak açıklanan Hasseki mahallesinde, üstelik belediyenin mühürlemesine karşı inşaat çalışmaları devam ediyor.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Karaburun'da tartışma yaratan inşaat bugün yıkılıyor!

İzmir Karaburun’da tartışmalara neden olan SİT alanında, denize sıfır, helikopter pistli, altı evlik kaçak site inşaatının yıkımı bugün gerçekleşecek.

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!

İzmir'in Karaburun ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile SİT alanı olarak açıklanan Hasseki mahallesinde, üstelik belediyenin mühürlemesine karşı inşaat çalışmaları devam ediyor.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık’taki RES inşaatı devam ediyor mu?

İzmir 1. İdare Mahkemesi Karaburun Sarpıncık’taki Rüzgar Enerji Santrali inşaatının dayanağı olan imar planlarını 24 Mart’ta iptal etmesine rağmen bölgedeki inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

Koç inşaat Mia projelerine yenilerini ekliyor!

İzmir'de faaliyet gösteren Koç inşaat, Mia projelerine yenilerini ekleyerek, yatırımcılara ve ev sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunmaya devam ediyor. Koç İnşaat'ın yeni projesi Menderes'te Mia konseptiyle hayata geçiyor.

Beton fiyatlarına yapılan zam inşaat sektörüne darbe!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılı ile birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam inşaat sektörünün tepkilerine neden oldu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in diğer illere oranla betonu zaten pahalıya kullandığını belirtti.

İzmir Karaburun inşaat Haberi

İzmir Karaburun inşaat

İzmir Karaburun'un Hasseki Mahallesi'nin kıyı kesiminde yer alan Samsa Burnu'nda sabah başlayan yıkım çalışmaları tamamlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, yıkım işlemleri sürerken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakan Murat Kurum'un talimatlarıyla bölgede kaçak yapılarla ilgili çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

İmar barışı uygulamaya geçtikten sonra sistemin kapandığı haziran ayına kadar şehir genelinde alınan yapı kayıt sayısının 395 bin 811 olduğunu söyleyen Albayrak, şöyle konuştu:

"Bu yapı kayıt belgelerinin yasal olabilmesi için 31 Aralık 2017'ye kadar yapılmış yapılar için alınmış olması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen yapıların yapı kayıt belgelerinin iptalini yaparak ilgili belediye başkanlıklarına yıkımı için bildirimde bulunuyoruz. İzmir'de bunların belirlenmesi için bir ekip kurduk. Şu ana kadar binin üzerinde iptal ettiğimiz yapı...